woensdag 21 september 2016

Renovatie oude boerderij in Hongarije (2)

Onze Hongaarse droom viel in duigen, of toch niet?


Helaas, worden we Maandag door onze bemiddelaar gebeld dat de Burgemeester van Somodor niet Akkoord gaat met de koopprijs die op de site stond en wilde er 1000000 Forint voor hebben.

Het was alsof onze Hongaarse droom in duigen viel.
Onze bemiddelaar echter, had het voorstel om met de burgemeester te gaan praten, hij zou in september naar Hongarije gaan.

We kregen weer hoop dat het alsnog zouden kunnen kopen.

Op 8 september mailde onze bemiddelaar ons, dat de Burgemeester in eerste instantie niet wilde zakken met de prijs na onderhandelen over en weer,
komt de Burgemeester met een voorstel: voor 800.000 forint konden we de boerderij met 5411 M2 grond kopen.

We konden onze oren niet geloven ca 2600 M2 grond stond op de site, bij bezichtiging werd het ineens ca 3600 M2 grond en nu konden we de boerderij met 5411 M2 grond kopen.

Van de 5411 M2 is ongeveer 1500 M2 land is in pacht bij een boer, dat vonden we geen probleem.

Onze bemiddelaar moest voor maandag 12 september weten of we daar mee Akkoord konden gaan, we hebben de makelaar meteen gebeld om te zeggen dat we met de prijs Akkoord gaan.

Toen ging het snel vrijdag 9 september maakten we een deel van het geld over, vrijdag middag kregen we te horen dat het koopcontract op 19 september getekend kan worden, we gaan daarvoor weer naar Hongarije en maken daar dan maar een lang weekend van.

Onze Hongaarse droom is werkelijkheid geworden?

Paul en Jolanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten