woensdag 21 september 2016

Renovatie oude boerderij in Hongarije (3)

Lang weekend in Kaposvár, tekenen koopcontract.


Op Vrijdag 16 september zijn we naar Hongarije vertrokken voor een lang weekend, tevens voor het tekenen van het koopcontract in Somodor.

Zaterdag middag arriveerden we in Kaposvár bij het  appartement wat we gehuurd hadden.

Het was een schitterende en luxe appartement voor een klein prijsje.
Zaterdag hebben we niet veel gedaan, waren allebei moe van de reis, zondag hebben we rustig aan gedaan en zijn 's middags naar Somodor gereden om ons huis nog eens rustig te bekijken en te genieten van de rust en de stilte van ons huis, nu ja maandag is het ons huis en zijn daarna weer terug naar Kaposvár gereden.

We zijn op tijd naar bed gegaan omdat het maandag een drukke dag zou worden.

Maandagochtend weer vroeg uit bed gegaan en de spullen in de auto gezet.
Om Half negen zijn we op weg gegaan naar de Advocaat om te verzamelen ook onze bemiddelaar was er, dat vonden we erg fijn.
Om kwart voor negen uur zijn we met elkaar, eerst naar een geldwisselkantoor gegaan om Euro's in Forinten om te wisselen.
De Advocaat heeft voor ons een gunstige wisselkoers geregeld bij het wisselkantoor.

Als we, via het grenswisselkantoor in Nederland zouden wisselen kregen we een wisselkoers 265 Forint per Euro, de Advocaat wist voor ons een wisselkoers van 307 Forint per Euro te regelen.

Om negen uur zijn we met elkaar naar naar het gemeentehuis van Somogyaszaló gegaan, waar de koopcontracten worden getekend.



We werden eerst even voorgesteld aan de burgemeester van Somodor er werd nog wat heen en weer gepraat met behulp van de Advocaat en bemiddelaar.

Er moesten nog een aantal zaken geregeld worden voor de koopcontracten getekend konden worden.

Om ongeveer tien uur zijn we begonnen met het tekenen van de contracten vier in het Nederlands en vier in het Hongaars.


Nadat de contracten getekend waren, verwachten wij de sleutels te ontvangen, de sleutels bleken we pas 's middags te krijgen, onze bemiddelaar stak daar een stokje voor, zodat wij de sleutels meteen konden ophalen bij het stadhuis van Somodor, in Hongarije veranderen de plannen snel, we konden naar ons huis en daar werden de sleutels dan na toe gebracht, echter bleken de sleutels kwijt te zijn, echt weer Hongarije dachten we.

Paul en Jolanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten